Köp, hyr, företagsleasa din iWheel idag!
Bilskatt, förmånskatt, trängselskatt: 0 kr.
Kundvagnen

iWheel Brandskydd

Här brinner ett modifierad Monster 2460Wh, fullpackad med icke-original batterier. Kortslutna, överhettade celler skjuter ut som fyrverkeri genom plasten. Inomhus skulle detta innebära en fullskalig brandkatastrof.

Vi på iCafe Sweden är fast beslutna att göra allt för såna bränder händer aldrig i vårt fina land. Genom året har vi testat olika sätt att förebygga, motverka och begränsa batteribränder. Idag använder vi flamskyddsmedel, låg densitets polyuretan skum som ger termisk isolering runt alla våra iWheel batteripack. Detta lager stabiliserar temperaturen vid termisk utbrott och långsamt stoppar brandutvecklingen.

Om en cell kortslutas, kommer skumlagret att absorbera termisk och kinetisk energi från explosionen och förhindra fysiska skador på grannceller. Den starka förkolnade lager skapar en barriär när det kommer i kontakt med värme och eld. Detta skikt stoppar syre från att komma åt nytt material. Rök, tyvärr, termisk utbrott, ja, men utan några fyrverkerier som kan lätt orsaka ett brand.

 

Termisk barriär också håller värmen borta från celler för att förhindra "löpeld" effekten av en termisk utbrott. Den långsamt brinnande skum avge inte något syre, utan koldioxid, samma gas som används för att släcka elektriska bränder.

Alla unibikes från iWheel Of Sweden kommer att levereras i en Brandsäker väska för säker laddning och förvaring. Väskan är gjord av blank svart silikonbelagd fiberglass. Det är svart blank på utsidan och silver speglande, värme reflekterande inuti. Det finns en plats för ett stativ, en laddare och en brand släkar boll inuti, allt ingår i leveransen.